Ötvenmilliós vissza nem térítendő támogatást kap a Pesti Srácok kiadója

Ötvenmilliós vissza nem térítendő támogatást kap a Pesti Srácok kiadója

Stefka István a Pesti Srácok kormánypárti hírportál Google-iroda elé szervezett demonstrációján (Fotó: Szalai Szabolcs/Jövő TV)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK


Ötvenmillió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert el pályázati úton a Pesti Srácok kiadója, valamint Szakács Árpád cége – számolt be róla az Index. A Nemzeti Kulturális Alap (NKA) oldalán jelent meg szerdán, hogy az Összművészeti Kollégium a trianoni évfordulóhoz, illetve a Nemzeti Összetartozás Évéhez kapcsolódóan írt ki pályázatot. Az NKA leszögezte, hogy ez az összeg nem számít állami támogatásnak.

A Pesti Srácokat kiadó Gerilla Press Lapkiadó és Médiatanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság a következő témával pályázott: „Elsősorban olyan kultúrtörténeti, identitástörténeti, történelmi tematikájú, összművészeti produktumok, alkotások, hiánypótló művek létrehozása, illetve megvalósítása, valamint a teljes közvélemény felé történő közvetítése, amelyek a XX. század valósághű és alapos bemutatásával, hozzásegít a közelmúlt eseményeinek mélyreható feldolgozásához, egyúttal a jelen eseményeinek jobb megértéséhez.”

Ötvenmilliót kapott a Történelemportál.hu-t kiadó Kárpátia Stúdió Korlátolt Felelősségű Társaság is, ami már ezt tűzte ki célul: „Olyan kultúrtörténeti, identitástörténeti, történelmi, irodalmi, irodalomtörténeti kiadványok megjelentetése és a széles közönség számára nyomtatott és online formában elérhetővé tétele, amelyek a II. világháborút követő kommunista diktatúra cenzúrája miatt hosszú évtizedek óta nem elérhetőek, ezért nem tudják betölteni a történelmi korszakok alaposabb, több szempontú bemutatásának feladatát. A pályázat célja ezen felül olyan kortárs szerzők műveinek kiadása, és a széles közönség számára nyomtatott és online formában elérhetővé tétele, mely művek a Kárpát-medence, és a magyarság kultúrájával, nemzeti identitásával, küldetésével kapcsolatban elhallgatott, vagy még széleskörűen eléggé fel nem dolgozott korszakok bemutatását célozzák meg, különös tekintettel a 19. és 20. század históriájára. A pályázat kiírása a megjelölt tematikába tartozó művek megjelentetésére és a kötetek legfontosabb tartalmi elemeinek online való elérhetővé tételére vonatkozik.”

A Kárpátia Stúdióban cégjegyzésre Szakács Árpád jogosult.

A pályázatokon elnyert támogatást 2021. december 31-ig kell felhasználni.