Ózdi kórházigazgató: Olyan állapotok vannak már a kórházban, mint tavaly Olaszországban

Ózdi kórházigazgató: Olyan állapotok vannak már a kórházban, mint tavaly Olaszországban

Koronavírusos beteget ápolnak (fotó: Koronavírus.gov.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Azokat a felvételeket képzeljék el az ózdi kórházban, mint amilyenek tavaly Olaszországban készültek. Ezt éljük meg nap mint nap, óriási terhet ró ránk, mind fizikálisan, mind szellemileg – mondta az Ózdi Városi Televíziónak Bélteczki János, az Almási Balogh Pál Kórház főigazgatója, amit a Hvg.hu szúrt ki.

A helyi intézményben a szakorvoshiány is folyamatos problémát jelent. Többen nem írták alá az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló szerződést, de volt olyan is, aki máshol kapott jobb ajánlatot. Emellett a saját dolgozóikat is nélkülözniük kell a covid miatt – sorolta a problémákat a főigazgató.

A riport szerint a háziorvosi rendszerben is komoly problémák vannak, mert a 32 praxis jelentős hányada üres. „Hozzánk jönnek harmincasával, negyvenesével” – mondta Bélteczki. Szerdán negyvenen keresték fel a sürgősségit, 17 embert már haza sem engedtek, szinte mindegyiküknek oxigént kellett adni, többeknek tüdőgyulladása volt.

A főigazgató szerint 150 covidos beteget látnak most el, ezen felül 17-en vannak az intenzív osztályon lélegeztetőgépen.