Percekig szólt a taps a székesfehérvári kórház kirúgott főigazgatójának

Percekig szólt a taps a székesfehérvári kórház kirúgott főigazgatójának

Egy sebtiben összehívott értekezleten a menesztett igazgatót, Csernavölgyi Istvánt kitüntették a kórház Szent György-emlékérmével is. Itt is zúgott a taps (Fotó: Olvasónk)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Percekig, állva tapsolták kollégái a székesfehérvári Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház pénteken menesztett főigazgatóját. Dr. Csernavölgyi Istvánt szerda délután egy, sebtiben összehívott főorvosi és főnővéri értekezleten – melyen a kirúgott igazgató mellett beszélt a megbízott utód is – kitüntették a kórház Szent György-emlékérmével is, ezt követte a percekig zúgó, álló taps.

Úgy tudjuk, az ezernégyszáz ágyas kórházba még bejárt a múlt hét végén Kásler Miklós szakminiszter menesztette vezető, mert rendkívül bonyolult és hosszadalmas az átadás-átvételi procedúra. A ma délutáni esemény előtt volt egy másik alkalom is – reggel háromnegyed kilenckor a kórház több száz dolgozója ment le a parkba, hogy tapssal köszönje meg a kirúgott vezető munkáját. A spontán eseményen rövid beszédek is elhangzottak. 

Mint arról már beszámoltunk, a főigazgató leváltása a város fideszes polgármesterét, Cser-Palkovics Andrást is váratlanul érintette. A városvezető a Facebook-oldalán arról írt: „A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház állami fenntartású intézmény, a minisztérium az Önkormányzatot a döntéséről nem tájékoztatta – bár ilyen jogszabályi kötelezettsége nincs is. Úgy érzem azonban, hogy a közvélemény megnyugtatását az szolgálná, ha a fenntartói intézkedést megalapozó, vagy az annak nyomán induló esetleges belső vizsgálat eredményét megismerhetnénk.”

Cser-Palkovics megnyugtatónak tartaná, ha nyilvános lenne, miért váltották le a fehérvári kórház igazgatóját | Magyar Hang

Váratlanul ért minket a hír, hogy a fenntartó állami szerv leváltotta a kórház főigazgatóját. A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház állami fenntartású intézmény, a minisztérium az önkormányzatot a döntéséről nem tájékoztatta - bár ilyen jogszabályi kötelezettsége nincs is - közölte Facebook-oldalán Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere.

Csernavölgyi menesztését a helyi ellenzéki képviselők is egy Kásler Miklósnak címzett nyílt levélben ítélték el. Ebben azt írták, „vészhelyzet esetén igen nyomós indokkal szoktak intézményvezetőket leváltani, hiszen ilyenkor mindennél fontosabb a biztonság, a folytonosság, a kiszámíthatóság, a bizalom. Az Ön által a sajtóban közzétett indokok nem győzték meg a fehérváriakat, ugyanakkor felháborítónak tartjuk, hogy információink szerint nem egyeztetett a szakma helyi képviselőivel, a város közösségét pedig még annyira sem méltatta, hogy a jelen helyzetben egy személyben döntéseket hozó polgármestert előzetesen megkeresse.”