Pestisrácok.hu: nyomoznak a jobbikos botrány ügyében

Pestisrácok.hu: nyomoznak a jobbikos botrány ügyében

Jobbikos zászló

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Személyi szabadság megsértésének bűntette miatt rendelt el nyomozást szerdán a jobbikos nemi erőszak-botránnyal összefüggésben a rendőrség – tudta meg a PestiSrácok.hu a nyomozást felügyelő Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészségtől.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, a kormányhoz közel álló Bors arról írt, hogy nemi erőszakot kísérelt meg a Jobbik egyik politikusa, korábbi polgármestere egy ököritófülpösi összejövetelen, még tavaly. Az áldozat az egyik alelnök, Szilágyi György élettársa. A decemberi eset miatt egy hete az érintett feljelentést tett és nemrég a Jobbik belső etikai bizottsághoz is fordult, ahol megindult az eljárás. Az erőszakkal hírbe hozott politikus egyébként tagad és feljelentést tesz.

Szilágyi György a Legfőbb Ügyészségen tett feljelentést, ők azt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságnak küldték meg. A nyomozás elrendeléséről szerdán született döntés, ugyanakkor a hatóság nem nemi erőszak kísérlete, hanem személyi szabadság megsértése bűntettének gyanújával indított nyomozást. 

 

Címkék: Jobbik, nemi erőszak