Tagad a nemi erőszakkal hírbe hozott jobbikos politikus

Tagad a nemi erőszakkal hírbe hozott jobbikos politikus

Jobbikos zászló

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Alaptalan rágalmakról beszélt a 24.hu-nak az a jobbikos politikus, akit hírbe hoztak azzal, hogy egy múlt decemberi rendezvényen erőszakoskodott egy nővel, mégpedig a Jobbik alelnökének, Szilágyi Györgynek az élettársával.

Ahogy arról lapunk lapunk is beszámolt, a kormányhoz közel álló Bors hozta nyilvánosságra az esetet: nemi erőszakot kísérelt meg a Jobbik egyik politikusa, korábbi polgármestere egy ököritófülpösi összejövetelen. Az áldozat az egyik alelnök, Szilágyi György élettársa. A decemberi eset miatt kedden az érintett feljelentést tett és nemrég a Jobbik belső etikai bizottsághoz is fordult. – Most, közel fél évvel a történtek után – múlt hét hétfőn – az érintett hölgy etikai eljárást kezdeményezett az ügyben, amit a párt azonnal el is indított, erről pedig az érintettet tájékoztatta is a bizottság – közölte korábban megkeresésünkre a párt.

A 24.hu elérte az érintett politikust, aki nem kívánt névvel nyilatkozni, de közölte, hogy mindenben segíti a hatóságok munkáját. – Az alaptalan rágalmakkal szemben jogi lépéseket fogok tenni, becsületsértés, hamis vád és rágalmazás miatt teszek büntetőfeljelentést – mondta.

Szilágyi György napközben megszólalt a Telexnek és azt mondta, szerette volna, ha a Jobbik elnöksége is foglakozik az esettel, ám „még csak elnökségi ülés sem volt december óta”. Megkeresésünkre ugyanakkor a Jobbik ezt cáfolta. – „Szilágyi György nyilatkozata nem fedi a valóságot, a Jobbik december óta több elnökségi ülést is tartott, amelyen Szilágyi György is jelen volt – közölték. A politikus ezután már lapunknak elismerte, valóban volt „egy vagy két” elnökségi ülés, de úgy emlékszik, már csak a kampány után. Arra a felvetésünkre, hogy miért gondolták azt hónapokig, hogy egy ilyen ügyet egy párt elnöksége és nem a nyomozóhatóság elé kell vinni, azt mondta, hogy ebben nem ő, hanem az élettársa döntött, aki meglehetősen zavart volt az eset miatt.