Pintér szerint azért van rendőrhiány, mert jól megy a gazdaság

Pintér szerint azért van rendőrhiány, mert jól megy a gazdaság

Pintér Sándor belügyminiszter-jelölt beszél meghallgatásán az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának ülésén az Országházban 2022. május 18-án (Fotó: MTI/Kovács Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A belügyminiszter szerint azért van rendőrhiány, mert jól megy a gazdaság, és a rendőrök keresett szakemberek a versenyszférában – írja az Infostart.hu. A portál cikke szerint erről a Károli Gáspár Református Egyetem Szabadegyetemén beszélt erről Pintér Sándor, akivel Trócsányi László volt igazságügyi miniszter csinált portréinterjút.

Az egészségügyért és oktatásért is felelős belügyminiszter arról is beszélt, hogy rendőrnek érzi magát, és ezért nehezen találja a hangot azokkal az európai belügyminiszterekkel, akik egész életükben politikusok voltak és a párthátterük miatt kötött mandátummal érkeznek a tárgyalásokra. Ezzel szemben ő csak kereteket kap Orbán Viktor miniszterelnöktől.

Pintér elmondta, hogy egyelőre nem tervezi a nyugdíjba vonulást, illetve hogy nincs szükség csendőrségre.

Szerinte az oktatás területén elsősorban a gyerekek érdekét kell figyelembe venni, a tanároknak például meg kell mondaniuk, hogy szerintük mekkora az optimális osztálylétszám, a pedagógusbérekre viszont nem tért ki.

Az egészségügyben is a betegek érdeke az első; egyúttal átszervezéseket ígért az ágazatnak, de azt nem részletezte, hogy melyek lesznek ezek.