Póczik: Borkai úgy hálálkodott, majdnem kezet csókolt

Póczik: Borkai úgy hálálkodott, majdnem kezet csókolt

Borkai Zsolt (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szexvideó nálam soha nem is járt, csak öt-hat darab fényképet kaptam tavaly – erről beszélt az ATV Startban Póczik József egykori válogatott labdarúgó. A sportolónál a Nemzeti Nyomozó Iroda tartott a héten házkutatást, majd előállították és kihallgatták őt. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda zsarolás és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást.

Póczik elmondása szerint az ügyvédje már korábban is jelezte, hogy szeretne vallomást tenni, mert Győrben már „mentek a kósza hírek”, de nem kapott választ, majd most hétfőn megjelentek nála a nyomozók. A 66 éves focista elmesélte, tavaly júniusban telefonon kereste egy férfi, de nem mutatkozott be, és ő nem is kérdezte a nevét. Azt mondta neki, hogy menjen el Budapestre egy csomagért, amit továbbítania kell Borkai Zsoltnak. Póczik azzal indokolta készségességét, hogy Borkai köztiszteletben álló ember, egykori olimpikon. Egy budapesti hotelben vette át a borítékot, ami állítása szerint nem volt lezárva. Belenézett, és ott találta a szexképeket. A küldeményt aztán elvitte Győr most lemondott polgármesterének, aki állítása szerint „úgy hálálkodott, majd kezdet csókolt.”

A volt válogatott labdarúgó állítja, egy forinttal sem zsarolta meg Borkait sem akkor, sem később. Idén viszont összehozták Rákosfalvy Zoltánnal, a Borkaihoz kötődő ügyvéddel, aki azt mondta, őt nem lehet megzsarolni. Póczik nem is értette, és elmondása szerint ez a téma húsz másodperc alatt lecsengett, aztán kezet fogtak, és mindenki ment a dolgára. Egyébként elmondása szerint 25-30 éve ismeri Rákosfalvyt, Borkaira pedig most már haragszik, mert állítása szerint valótlanságot állít róla. A távozó polgármesterrel egyébként augusztusban beszélt még, de nem a szexképekről, csak sportról.

Borkai-ügy: őrizetbe vettek két prostituáltat | Magyar Hang

Felmerült az is, hogy Póczik korábban DK-s önkormányzati képviselőjelölt volt, és így a párt tudhatott a dologról. De a focista állítja, nem beszélt senkinek a dologról, a DK-soknak sem. Csak a nevemet adtam öt éve, az aláírásokat sem én szedtem össze, aztán vesztettem a Fidesz jelöltjével szemben – mondta.

A 24.hu egyébként csütörtök délelőtt írt róla, hogy Póczik miatt célkeresztbe került a Demokratikus Koalíció. Meggyőző bizonyíték eddig viszont nem érkezett arról, hogy a DK állna a szivárogtatás, illetve Az ördög ügyvédje blog mögött. Arról pedig a héten a kormánypárti Magyar Idők-utódlap számolt be, hogy két nőt állítottak elő a Marina Lakópartról, szintén zsarolás és más bűncselekmény gyanújával. A feltételezés szerint az említett nők ott voltak Borkaival az adriai luxushajózáson.