Rendőri intézkedés közben meghalt egy férfi Zuglóban

Rendőri intézkedés közben meghalt egy férfi Zuglóban

Rendőrautó (Fotó: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Rendőri intézkedés közben szombaton meghalt egy 37 éves férfi Zuglóban; a soron kívül végzett hatósági boncolás szerint a halál nem az intézkedés következtében állt be – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) vasárnap a Police.hu oldalon.

A közlemény szerint szombaton pár perccel dél után érkezett bejelentés arról, hogy a főváros XIV. kerületében, a Fráter György téren a lakók visszatartanak egy betörőt. A járőrök érkezésekor a férfi a földön fekve őrjöngött, nem lehetett vele kommunikálni, a rendőrök nem tudták megnyugtatni. A zavart férfi ellenállt az intézkedésnek, a testi kényszer nem volt elégséges, ezért a rendőrök elektromos sokkolót és bilincset alkalmaztak.

A beszámoló szerint a férfi néhány perc múlva eszméletét vesztette. A rendőrök megkezdték az újraélesztését, amit a mentők folytattak, azonban a szakszerű ellátás ellenére a férfi életét vesztette. A rendőrség értesítette a Központi Nyomozó Főügyészséget is.

A soron kívül, még szombaton elvégzett hatósági boncolás során az igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy a férfi nem a rendőri intézkedés következtében halt meg. „Idegenkezűségre utaló körülmény nem merült fel, a halál pontos okának megállapítására további toxikológiai vizsgálatok szükségesek” – írták. Az eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság közigazgatási hatósági eljárásban folytatja. A közlemény szerint felmerült, hogy a férfi korábban kábítószert fogyasztott, ami miatt a BRFK nyomozást rendelt el.

– A parancsnoki kivizsgálás megállapította, hogy a rendőrök intézkedése jogszerű, szakszerű és arányos volt – olvasható a BRFK közleményében.