Schanda Tamás: Megtarthatják az egyetemek a diplomaosztókat

Schanda Tamás: Megtarthatják az egyetemek a diplomaosztókat

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára expozét tart a Fudan Hungary Egyetemért Alapítványról, és a részére történő vagyonjuttatásról szóló törvényjavaslatról az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. május 27-én. MTI/Máthé Zoltán

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) stratégiai és parlamenti államtitkára Facebook-posztban jelentette be, hogy megtarthatják az egyetemek a diplomaosztókat.

– Az elmúlt időszak megterhelő volt a fiatalok számára is, hiszen a koronavírus-járvány miatt főként digitálisan zajlott az oktatás. A hatékony védekezés érdekében kevesebbet találkozhattak barátaikkal, és a szórakozási, kikapcsolódási lehetőségeik is korlátozottak voltak – írja a fideszes politikus.

Mint emlékeztet, a Magyarországon beoltottak száma jelentősen meghaladta az ötmilliót, a magyar emberek több, mint fele már védett. – Az Európában második legmagasabb átoltottságnak köszönhetően megkezdődött a veszélyhelyzeti intézkedések fokozatos feloldása, kinyithattak az éttermek, uszodák, szórakozóhelyek, a járványügyi előírások szerint nagyobb rendezvények is megtarthatók – tette hozzá.

Ezért „nagy örömmel” jelentette be, hogy az egyetemek megrendezhetik a diplomaátadókat, így várhatóan közel 50 ezer végzős hallgató ünnepelheti méltó módon felsőfokú tanulmányai lezárását.

Ugyanakkor arra figyelmeztet, hogy a rendezvények szervezőinek be kell tartaniuk és tartatniuk az aktuálisan hatályos járványügyi intézkedéseket, s végül felszólította a fiatalokat arra, hogy aki még nem oltatta be magát, az tegye meg.