Simonka György mindent tagad, a bíróság olvasta fel a vallomását

Simonka György mindent tagad, a bíróság olvasta fel a vallomását

Orbán Viktor és Simonka György a Karmelita kolostorban (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mindent terhére rótt bűncselekményt tagad Simonka György fideszes országgyűlési képviselő, akinek ügyében – a januári előkészítő ülés után – kedden kezdődött meg az érdemi tárgyalás a Fővárosi Törvényszéken. Simonka a bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt indult eljárás harmadrendű vádlottja – a 24.hu tudósítása szerint – fenntartotta a nyomozati szakban tett vallomását, amelyet a bíróság olvasott fel. A tudósítás szerint arról beszélt, hogy semmilyen bűnszervezetet nem hoztak létre és arra semmilyen bizonyíték nincs. A tárgyaláson egyébként nem járult hozzá, hogy róla fényképfelvétel készüljön. Ezt a média nyomásával indokolta. Azt mondta a bíróságnak, hogy kérdésekre nem kíván válaszolni.

Az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot Simonka és 32 társa ellen.

A vádirat lényege szerint Simonka György és társai tevékenysége a zöldség-gyümölcs termelői csoportok és termelői szervezetek által igénybe vehető, az Európai Uniótól és a hazai költségvetésből származó támogatások jogellenes megszerzésére irányult – írta 2019 augusztusi közleményében a Központi Nyomozó Főügyészség.