Sok helyen 30 fok fölé kúszik majd a hőmérő

Sok helyen 30 fok fölé kúszik majd a hőmérő

Napsütés. Képünk csak illusztráció! (Fotó: lacasadicomo/Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A sok napsütés mellett gomolyfelhők is megjelennek az égen, azonban csak a keleti, délkeleti határ közelében fordulhat elő egy-egy futó zápor, esetleg zivatar – írja csütörtöki előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az északi, északkeleti szél délután a Dunától keletre megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 33 fok között alakul. Késő estére jellemzően 19 és 23 fok közé hűl le a levegő.

Ami az orvosmeteorológiát illeti, az Időkép előrejelzése szerint csütörtökön szinte már az egész országban kánikula várható, ami elsősorban a szív- és keringési panaszokkal élőket viselheti meg. Náluk fejfájás, szédülés jelentkezhet. A hajnal még viszonylag friss lesz, érdemes átszellőztetni a lakásokat. Napközben a megélénkülő szél hozhat némi felfrissülést. Az UV-sugárzás 11 és 15 óra között nagyon erős, helyenként extrém erős lesz.

A közlekedésmeteorológiáról szólva, csütörtökön is alapvetően napos, száraz időre van kilátás, így vezetés közben érdemes lesz napszemüveget viselni. Többfelé élénk lökések kísérhetik a keleties szelet, melyek kisebb mértékben csökkenthetik a járművek menetstabilitását. Egy-egy zápor, esetleg zivatar legfeljebb néhol délkeleten alakulhat ki a késő délutáni, esti órákban átmenetileg vizes, csúszós útfelületet okozva.

Címkék: időjárás