Sorra bukja a sajtópereket a Fidesz-média a Jobbik ellen

Sorra bukja a sajtópereket a Fidesz-média a Jobbik ellen

A közmédia ellen és az Európai Ügyészségért tüntetnek az MTVA Kunigunda úti székházánál (Fotó: György Zsombor/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A 888.hu nevű kormányközeli oldal ellen azért nyert a pert Jobbik, mert az internetes oldal Volner Jánosra hivatkozva azt állította, hogy a párt még márciusban egy hét alatt milliós nagyságrendben költött a kormánnyal szembeni Facebook-kampányra. A 888 az állítását azonban nem tudta igazolni a bíróságon – számol be róla a Média1.

Az állami hírcsatorna, az M1 Ma reggel című műsorában pedig az a valótlan tartalmú állítás hangzott el, hogy egy korábbi párbeszédes politikus lett a Jobbik Sajtóosztályának a vezetője. A nemzeti hírtévén az után jelentették ki ezt, hogy a Jobbik már egy héttel korábbi sajtóközleményéből kiderült, hogy pontosan ki is tölti be ezt a tisztséget.

A Jobbik lapunkhoz is eljutatott közleményében azt írta, a jövőben sem fogja hagyni, hogy „a Fidesz cselédsajtója hazugságokkal traktálja a választókat, és minden esetben fel fog lépni a politikai megrendelésre készített hazugságcunami ellen”. A közlemény kiadását az MTI megtagadta.

Címkék: propaganda, 888.hu, MTI, M1