Stefano Bottoni: Az biztos, hogy Orbán tolja ki a határokat

Stefano Bottoni: Az biztos, hogy Orbán tolja ki a határokat

Stefano Bottoni (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egészen új szintre lépett a megosztottság, a törésvonalak minimum végigkísérik a NER-t – mondta Stefano Bottoni történész a hvg360-nak adott interjúban.

Ebben többek közt arról beszélt, az elmúlt 3-4 évben több jel utalt arra, hogy „a NER elkezdte a felkészülést egy olyan etapra, amikor szorosabbra kell fűzni a társadalom feletti ellenőrzést”. – A helyzet valóban felemás: Magyarország nem Belarusz, van még hová süllyedni – és itt elsősorban a fizikai kényszer alkalmazására, a nyílt erőszakra gondolok. Nem biztos, hogy ezen az úton fognak majd végigmenni, de fel kellene készülni erre a forgatókönyvre is – vélte.

Arról is beszélt, a NER-t „egy nagyon tehetséges politikus mesterművének” tartja, amit a Fidesz Orbán nélkül nem tudott volna megvalósítani. Hogy Orbán nélkül fenntartható lesz-e, arra úgy válaszolt, kérdés, hogy itt milyen időtávról beszélünk. – Az biztos, hogy Orbán tolja ki a határokat, és ezt szerintem komolyan kell venni. Ha ő arról beszél, hogy 2034-ig tervez – akkor lesz 71 éves –, akkor úgy gondolja, ez belefér neki – fejtette ki. A teljes interjú itt olvasható.

Stefano Bottoni A hatalom megszállottja. Orbán Viktor Magyarországa címen könyvet is írt, amelyet a Magyar Hang adott ki. A kötetet itt lehet megvásárolni.