Súlyos baleset történt az Árpád hídon, hárman meghaltak

Súlyos baleset történt az Árpád hídon, hárman meghaltak

Sérült járművek az Árpád hídon, ahol összeütközött három autó 2024. július 3-án. A balesetben hárman életüket vesztették. (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Három gépkocsi ütközött össze Budapesten, az Árpád híd Pestről Budára vezető oldalán szerdán késő este, a balesetben hárman meghaltak és többen megsérültek – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A tragédiát egy forgalommal szemben közlekedő autós okozta: több szabályosan közlekedő járművel is ütközött. „5 perccel fél 11 előtt érkezett a jelzés a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Műveletirányitási Ügyeletéhez, hogy három gépkocsi ütközött össze Budapesten, az Árpád híd közepén, a Pestről Budára vezető oldalon” – mondta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője a Blikknek. Kiss Ádám hozzátette: a tűzoltók nagy erőkkel érkeztek a helyszínre, „a járművekbe több utas is beszorult, őket feszítővágóval szabadították ki”.

Csütörtök reggel az rtl.hu és a Balesetinfo Facebook-oldala is arról számolt be, hogy a balesetet bűnügy előzhette meg: a hídra szemből felhajtó taxit nem sokkal korábban ellopták. A két forrás – rendőrség által meg nem erősített – értesülései egybecsengenek. E szerint egy férfi az Árpád híd budai hídfőjénél erőszakkal elvette egy nő taxiját és a forgalommal szemben hajtva menekült el. A hídon összeütközött a Népfürdő utca felől szabályosan érkező Suzuki Ignisszel, amely megpördült, és amelybe emiatt hátulról belerohant egy mögötte érkező másik taxi. Az értesülések szerint a roncsokba szinte mindenki beszorult, a tűzoltók szabadították ki őket. A feltételezett taxirabló, az Ignisben ülő férfi és nő halt meg, további négy ember megsérült.

Szinte napra pontosan egy éve, 2023. július elsején történt az a baleset az Árpád hídon, amelyben egy szabályosan, az útpályától korláttal elválasztott kerékpársávon bicikliző fiatal férfi halt meg egy tuningolt autók között kialakult spontán „verseny” következtében. A 24.hu a baleset évfordulóján írta meg, hogy a sportautó sofőrje ellen egyelőre nem emeltek vádat, és a bíróság döntése értelmében szabadon mozoghat a fővárosban.

Címkék: baleset, Árpád híd