Szabó Tímea az alaptörvénybe írná, hogy „Orbán Viktor férfi”

Szabó Tímea az alaptörvénybe írná, hogy „Orbán Viktor férfi”

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. április 6-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szabó Tímeát, a Párbeszéd társelnökét Magyarország alaptörvényének kilencedik módosítása ihlette meg, amely többek között azzal egészítené ki az alkotmányt, hogy „az anya nő, az apa férfi”.

A képviselő a biztonság kedvéért azzal is kiegészítené a javaslatot, hogy Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc is férfi, és ezt a módosító javaslatát teljesen hivatalos köntösben be is nyújtotta az Országgyűlésnek, azt a parlament igazságügyi bizottsága fogja tárgyalni.– Biztos, ami biztos, pontosítsuk a fentit is, nehogy aztán valami sorosbérenclibernyák idejöjjön nekem, azt' még ezt is megkérdőjelezze! – írta közösségi oldalán Szabó Tímea arról, hogy ha már „az anya nő, az apa férfi” kitétel bekerülhet az alkotmányba, akkor ott más hasonló evidenciáknak is helye lehet.

https://www.facebook.com/szabotimeapm/posts/3557367627653145

A képviselő utalt arra is, hogy a közpénz új meghatározása, amelyet az alaptörvénybe emelne a fideszes módosítás, hozzájárulhat ahhoz, hogy szűkül a közpénz fogalma. – Azt javaslom a kormánypártoknak, hogy ne vacakoljanak a közpénzek ellopásával már annyit, hogy kamu Fidesz-alapítványokon keresztül akarják ezeket ezermilliárdos tételben elrabolni. Ezt is megkönnyítem nekik egy másik módosító indítvánnyal: „Orbán Viktor strómanjai és házi oligarchái vagyona a Szent Korona oltalma alá helyeztetik.” Kész, tiszta beszéd. Mit szól hozzá, miniszterelnök úr? Szerintem ezt a kormánypártok is támogatni fogják – írta, és mellékelte a benyújtott javaslatot is.