Szamurájkarddal, késsel és fegyverrel akartak adósságot behajtani Szeged belvárosában

Szamurájkarddal, késsel és fegyverrel akartak adósságot behajtani Szeged belvárosában

Rendőrség (Fotó: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elfogtak a rendőrök két férfit, akik egy társaság tagjaiként szamurájkarddal, késsel és gumilövedékes fegyverrel akartak adósságot behajtani pénteken egy ismerősüktől Szeged belvárosában – közölte a rendőrség a honlapján hétfőn.

Péntek késő délután több bejelentés is érkezett a 112-es segélyhívó számra, mely szerint Szeged belvárosában lövéseket hallottak. Néhány perc után azonban az elkövetők és a sértett is elmenekült. A helyszínre irányított rendőrök azonnal megkezdték az adatgyűjtést és a tanúkutatást. A beszerzett információk alapján megtalálták a sértettet, aki csak annyit volt először hajlandó közölni, hogy sérülései gumilövedékes fegyvertől származnak, egyébként nem akart a rendőrökkel együttműködni. Ennek ellenére sikerült azonosítani a támadóit, akik közül kettőt már elfogtak. Kiderült, hogy a társaság egy jogosnak tartott adósságot akart behajtani a sértetten és annak családján úgy, hogy kést, szamurájkardot és gumilövedékes fegyvert vettek magukhoz.

A rendőrség csoportosan és felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. A már elfogott férfiakat a nyomozók őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat. Társaikat szintén azonosították, őket még keresik.

(MTI)

Címkék: Szeged