Szíjj Lászlóé lett a hazai és uniós forrásokkal megtámogatott balatonfüredi villa

Szíjj Lászlóé lett a hazai és uniós forrásokkal megtámogatott balatonfüredi villa

A Villa Vitae (Forrás: Villa Vitae/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A közbeszerzéseket sorra nyerő Duna Aszfalt tulajdonosa, a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert luxusjachtján nyaraltató Szíjj László szerezte meg a balatonfüredi Villa Vitae tulajdonjogát – értesült az Alfahír.

A Villa Vitae ezt megelőzően annak az Eppel Jánosnak a tulajdonában állt, aki a közelmúltig, 2020 végéig a kormányzati autóbeszállítások koronázatlan királyának, a Porsche Hungáriának tulajdonosa volt. Az Eppel család cége, az E55 Kft. 2015-ben 468 millió forint uniós, majd 2019-ben a Kisfaludy-program keretében 79 millió forint hazai költségvetési támogatást kapott turisztikai beruházások megvalósítására.

A cikk szerint bár eddig a Villa Vitae nyitva volt a nagyközönség előtt, de június végén már nem lehetett szállást foglalni sem a szálló honlapján, sem a szállásfoglaló oldalakon. Ottjártukkor személyesen meg is erősítették azt az értesülésüket, hogy a Villa Vitae megszűnt mint szálloda. Akkor azt a tájékoztatást adták, hogy más tulajdonos lett, és más koncepcióval szeretné üzemeltetni.

Szíjj Lászlónak a közelmúltból ez már a második luxusvásárlása. A múlt hét közepén derült ki, hogy a hírhedt Lady MRD nevű yachtot egy nagyobb, Seagull MRD névre keresztelt luxusjachtra cserélte le, bár a hajókat egyik cége, a máltai bejegyzésű L&L Charter tulajdonolja.