Szijjártó a CNN-en próbálta magyarázni a homofóbtörvényt

Szijjártó a CNN-en próbálta magyarázni a homofóbtörvényt

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Miután a CNN amerikai hírtelevízió hétfőn a honlapja címlapján foglalkozott a Fudan Egyetem magyarországi megjelenésével, illetve a magyar kormány ehhez történő asszisztálásával, a televízió interjút készített Szijjártó Péter külügyminiszterrel a magyar homofóbtörvényről.

Az interjúban a műsorvezető megkérdezte a minisztertől, hogy hasonlít-e a magyar törvény az orosz melegellenes törvényre. Erre Szijjártó Péter azt állította, hogy fogalma sincs az orosz törvényről, és nem is érdekli.

A miniszter, miután elhárította az orosz törvény és a magyar törvény közötti hasonlóságok elemzését, azt hangsúlyozta, hogy a törvény a 18 év alatti gyerekek szexuális edukációját a szülők kizárólagos jogává teszi. A törvény nem szól a 18 éven felüliek szexuális orientációjáról. Egyébként szerinte nem is csak a kormányzat erőltette át a törvényt, hiszen azt a Jobbik is megszavazta.

A műsorvezető szerint a törvény nem vákuumban jött létre. Felsorolta, hogy a magyar kormány az elmúlt években hogyan korlátozta az azonos nemű párok jogait a házasságot, illetve az örökbefogadást illetően. Szijjártó elismerte, hogy az Alaptörvény része az, hogy csak férfi és nő között lehet házasságot létesíteni, és az apa férfi, az anya nő, de gyorsan visszatért arra, hogy a mostani törvény szerinte nem mossa össze a pedofíliát a homoszexualitással.

Amikor arról kérdezték a külügyminisztert, hogy konzultáltak-e gyermekpszichológusokkal a törvény elfogadása előtt, ő erre semmit sem válaszolt, helyette inkább arról beszélt, hogy ő, mint szülő sokkal jobban ismeri a gyerekét, mint a civil szervezetek, és meg akarják akadályozni, hogy állítólagos LMBTQ szervezetek az óvodákban promótálják a homoszexualitást.