Szijjártó: érkezett amerikai megkeresés csapatok telepítéséről

Szijjártó: érkezett amerikai megkeresés csapatok telepítéséről

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter 2021. szeptember 27-én (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kész kelet-európai csapatait növelni a NATO, közölte Jens Stoltenberg, a szervezet főtitkára pénteken, hozzátéve, hogy figyelemmel kísérik az orosz csapatok és fegyverek felvonulását Belaruszban is.

Szijjártó Péter külügyminiszter sajtótájékoztatón az ATV-nek megerősítette, hogy Magyarország irányába is érkezett kérés az amerikai csapatok ideiglenes állomásoztatásáról. A külügyminiszter szerint a kérdésben a hadügyminisztérium egyeztet az Egyesült Államokkal. Azt viszont nem tudta megerősíteni, hogy ezres nagységrendről lenne szó, mint korábban a CNN állította. 

Mint a Hvg.hu feleleveníti, értesülések szerint az amerikaiak három országba is telepítenének csapatokat – Magyarország mellett Bulgáriába és Romániába is – és volt olyan hír, hogy egyenként 1000 katonáról lehet szó, illetve olyanról is, hogy összesen ezerről, aztán olyan hír is érkezett, hogy összesen akár 5000-ről is szó lehet.