Szijjártó: Hatpontos akcióterv garantálja az Electrolux munkavállalóinak elhelyezkedését

Szijjártó: Hatpontos akcióterv garantálja az Electrolux munkavállalóinak elhelyezkedését

Az Electrolux nyíregyházi üzemében 100 millió euróból robottechnológiát szerelnek fel (Forrás: Electrolux)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kormány és Szabó Tamás, Jászberény fideszes polgármestere által kidolgozott hatpontos akcióterv garantálja, hogy az Electrolux csoportos létszámleépítéssel érintett mintegy 800 munkavállalója nem lesz munkanélküli, és Jászberény sem fogja megérezni a vállalat kapacitásleépítését – mondta a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Jászberényben.

Az MTI által idézett Szijjártó Péter a Jászberényi Gazdaságfejlesztési Fórum megnyitóján kiemelte: a világgazdaság gyorsan és dinamikusan változik, és ez a világméretű vállalatok – mint az Electrolux – globális stratégiájában is „visszaköszön”. Hozzátette, az Electrolux hozott egy globális kapacitásátszervezésről szóló döntést, de ehhez Jászberénynek, a jászberényieknek „semmi köze nincsen”, hiszen Svédországban született a döntés. Az Electrolux jászberényi gyáregységeinek egy részében dolgozó mintegy 800 munkavállalót, a jövő évtől ütemezetten tervezik elbocsátani.

A városban egyébként november 10-én megismételt polgármesterválasztást tartanak, miután a területi választási bizottság helyt adott a fideszes beadványnak, a Szegedi Ítélőtábla pedig elutasította az ellenzék felülvizsgálati kérelmét.

Az októberi önkormányzati választást a Közösen Jászberényért Egyesület színeiben induló, de egyébként a Jobbikban politizáló Budai Lóránt nyerte 3909 szavazattal (42,63 százalék). Hajszálnyival maradt csak le a fideszes Szabó Tamás, aki 3895 szavazatot és 42,48 százalékot kapott.

A Mi Hazánk is a Fideszt támogatja Jászberényben? | Magyar Hang

A párt országos elnöksége végül felülírta a helyi tagszervezet döntését, Dobrosi Péter mégis indul a megismételt polgármester-választáson.

A múlt héten a Mi Hazánk kavart be kicsit, miután a helyi szervezet jelezte, mivel Budai Lóránt „alkalmatlan a városvezetésre”, emiatt, a „jobboldali választók” megosztása elkerülése érdekében, az egyébként 434 szavazattal (4,73 százalék) negyedik helyen végző Dobrosi Gyula visszalép a jelöltségtől. Ezt később felülírta a párt országos elnöksége, és jelezték: mivel egyik polgármesterjelöltet sem tudják támogatni, „ezért az elnökség döntése értelmében, a Mi Hazánk polgármesterjelöltje, Dobrosi Péter is indul a megismételt választáson.”