Szijjártó Péter is éppen Katarban tartózkodik

Szijjártó Péter is éppen Katarban tartózkodik

Szijjártó Péter megérkezett Katarba 2022. december 14-én (Fotó: Szijjártó Péter Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor miniszterelnök mellett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is a labdarúgó-világbajnokságnak otthont adó Katarban tartózkodik. Ez a tárcavezető közösségi oldalára feltöltött fényképekből derül ki, amelynek tanúsága szerint Szijjártó ma éjjel megérkezett a dohai repülőtérre. „Minden bizonnyal más okból érkeztünk Katarba, mint a többség. Reggel szentmise, majd kezdődhet a hivatalos program az energetikai és külügyi tárgyalásokkal” – írta a miniszter a fénykép mellé.

A délelőtt folyamán pedig arról számolt be, hogy a katari külügyminiszterrel – megfogalmazása szerint egyben barátjával – találkozott. Kollégáját azzal méltatta, hogy komoly munkát végzett az elmúlt időszakban, hiszen a világbajnokság megrendezése komoly erőfeszítéseket kívánt. Szijjártó szerint Katar megfelelt a kihívásnak, jó házigazda, de ma nem a futball, hanem a kétoldalú gazdasági és kereskedelmi együttműködés kérdései kerülnek napirendre – ismételte meg.

Mint ismert, Orbán Viktor is az arab országban tölti ezeket a napokat, kedd este a helyszínen tekintette meg a világbajnokság Argentína és Horvátország részvételével tartott elődöntőjét. Az MTI azt írta, hogy a FIFA meghívására vett részt a találkozón. A sajtófőnöke tájékoztatása szerint előzőleg megbeszélést folytatott Khalid bin Khalifa bin Abdulaziz Al Thani katari miniszterelnökkel. A magyar kormányfő az MTI beszámolója szerint arról nyilatkozott a helyszínen, hogy bár megpróbálta otthonról követni a mérkőzéseket, de – mint megjegyezte – ez nehézségekbe ütközik, mivel nappal dolgoznia kell, így csak késő este jut erre ideje. Elmondása alapján szereti, amikor kultúrák találkoznak és játszanak egymással azonos játékszabályok mellett ugyanabban a sportágban.

Korábban lapunk számolt be arról, hogy a miniszterelnök részt vesz a világbajnokság végjátékán, a két elődöntőn és a hét végi helyosztókon..