Orbán Viktor kiugrott Katarba szurkolni

Orbán Viktor kiugrott Katarba szurkolni

Képünk csak illusztráció! Forrás: Orbán Viktor Facebook-oldala.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor miniszterelnök kedd este Katarba érkezett, ahol megbeszélést folytatott Khalid bin Khalifa bin Abdulaziz Al Thani katari miniszterelnökkel – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Ezt követően Orbán Viktor – a FIFA meghívására – a helyszínen megtekinti az Argentína-Horvátország futballmérkőzést.

A kormányfő több interjút is adott katari sajtóorgánumoknak, majd még az éjjel Brüsszelbe utazik a szerdai EU-ASEAN csúcstalálkozóra, ahol az uniós tagállamok és a Délkelet-Ázsiai Nemzetek Szövetségének tagállami vezetői tárgyalnak egymással – közölte Havasi Bertalan.

– Szeretem, amikor kultúrák találkoznak és játszanak egymással azonos játékszabályok mellett ugyanabban a sportágban – jelentette ki Orbán Viktor  katari újságíróknak nyilatkozva kedden. A kormányfő arról beszélt, hogy megpróbálja otthonról követni a mérkőzéseket, de ez nehézségekbe ütközik, mivel nappal dolgoznia kell, így csak késő este jut erre ideje.

Kiemelte, hogy a katari labdarúgó-világbajnokság nemcsak látványos, de izgalmas is. Orbán Viktor egyben nagyra értékelte a szervezést és azt, hogy Katar úgy döntött, a pénzt arra a célra költi, hogy az egész világot vendégül lássa.

Fontosnak tartotta mindemellett, hogy arab országban rendezik meg a labdarúgó-világbajnokságot. A „Ha Rómában vagy, tégy úgy, ahogy a rómaiak teszik” szólást felemlítve úgy fogalmazott, nagyon jó, hogy egy arab országban látják vendégül a világot, amelynek így tiszteletben kell tartania a helyi szokásokat és szemléletmódot. Mint mondta, ez nemcsak a labdarúgás, de az eltérő életfelfogás megértése szempontjából is fontos.

A Magyar Hang írta meg először, hogy a magyar miniszterelnök ott lesz a katari focvi-vb-n: „Orbán Viktor jövő héten Dohába utazik, hogy megnézze a most zajló FIFA Labdarúgó-világbajnokság elődöntőit és döntőjét” – mondta Abdulla bin Nasser Al-Dosari, Katar budapesti nagykövete múlt héten a Marriott Hotelben.

Azt azonban eddig nem lehetett tudni, hogy pontosan mikor utazik a kormányfő. Az Átlátszó szerint kedd reggel több repülő indult Magyarországról Dohába, így például a Magyar Honvédség egyik luxusrepülőgépe is, amit előszeretettel használnak az Orbán-kormány tagjai.