Szülők és családtagok csak védettségivel mehetnek a szalagavatóra

Szülők és családtagok csak védettségivel mehetnek a szalagavatóra

Fotó: Kásler Miklós Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mivel a szalagavató bál speciális iskolai rendezvénynek minősül, nem vonatkozik rá a veszélyhelyzetben előírt szabályozás. A diákok és tanárok korlátozás nélkül mehetnek az ünnepségre, azonban a szülők és családtagok csak védettségi igazolvánnyal – döntött az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Az október 21-i keltezésű levelet a Hvg.hu vette észre az ADOM Diákmozgalom Facebook-oldalán.

A Kásler Miklós miniszter aláírásával ellátott dokumentum azt írja, hogy a szalagavató bálokon jellemzően az iskola tanulói, pedagógusai, valamint a meghívott vendégek (szülők, rokonok) vesznek részt. Közülük az adott intézménnyel jogviszonyban lévő tanulók a napi iskolába járás során amúgy is találkoznak és együtt vannak az intézményben, így ők korlátozás nélkül részt vehetnek az iskolai programokon, függetlenül attól, hogy elmúltak-e 18 évesek, vagy rendelkeznek-e védettségi igazolvánnyal. Ugyanez vonatkozik az intézmény pedagógusaira, dolgozóira.

A külsős személyek (különösen szülők, testvérek, meghívott vendégek) esetében ugyanakkor a miniszter indokoltnak látja annak a kormányrendeletnek alkalmazását, mely szerint a zárt térben tartott rendezvényeken kizárólag a koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő 18. életévét be nem töltött személy vehet részt.