Szúrópróbaszerűen ellenőrizné a Mi Hazánk: drogoztak-e a képviselők

Szúrópróbaszerűen ellenőrizné a Mi Hazánk: drogoztak-e a képviselők

Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke (b) bemutatja a párt az új honvédelmi, hagyományőrző szervezetét, a Nemzeti Légiót a párt József körúti irodájában 2019. május 14-én. Mellette Födelmesi László, a Nemzeti Légió vezetője (b2) (Fotó: MTI/Mónus Márton)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A meglepetés erejét használná és szúrópróbaszerűen ellenőrizné a Mi Hazánk a politikusokat, hogy kiderüljön, drogoztak-e. A párt azután elevenítette fel az egyébként már korábban is felvetett javaslatát, hogy a jobbikos Varga-Damm Andrea is drogtesztet szorgalmazott.

A jobbikos politikus elképzeléseiről a 24.hu számolt be. Ennek lényege, hogy az Országgyűlés Mentelmi Bizottsága minden negyedév utolsó hetében kisorsolna 25 képviselőt, akiknek a parlament egészségügyi szolgálatának közreműködésével 15 napon belül el kellene készíttetniük egy drogtesztet.

– Az egyesült balliberális tömb elválaszthatatlan részét képező Jobbikkal ellentétben nem indokolatlanul bonyolított eljárásokban látjuk a megoldást. Ebben a kérdésben sem szabad maszatolni, sorsolásokkal a felszínt kapargatni és az időt húzni, hanem keményen a dolgok mélyére kell hatolni – írta Apáti István, a Mi Hazánk országgyűlési képviselője.

Álláspontunk szerint bármelyik nap bármelyik képviselő drogtesztje elvégezhető lenne, így a meglepetés erejére alapozva az igazság gyorsan kideríthetővé válna. – A magyar emberek átlagfizetésének többszörösét kereső honatyák pedig kénytelenek lennének tudomásul venni végre, eljött az ideje annak is, hogy a magas javadalmak mellé komoly kötelezettségeket rendelünk – közölték.

Az ötlet nem először merül fel. Még 2014-ben a fideszes Kocsis Máté javasolt drogtesztet, bár ő a politikusok mellett ezt kiterjesztette volna az újságírókra is. Az a javaslat végül elsikkadt.