Tanszüneti menetrend lépett életbe a BKK járatain

Tanszüneti menetrend lépett életbe a BKK járatain

Felújított 81-717-es típusú metró a budapesti 3-as metró Pöttyös utcai állomásán (Fotó: Wikipédia/Kemenymate)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szerdától tanszüneti menetrend szerint közlekednek a budapesti közösségi közlekedési járatok az óvodák és az iskolák ideiglenes bezárása miatt – írja az MTI.

A BKK korábban közölte, hogy a koronavírus-járvány harmadik hulláma miatt hétfőtől bevezetett újabb intézkedéseket figyelembe véve a társaság megkezdte a felkészülést a tanszüneti menetrend bevezetésére, ami várhatóan két lépcsőben valósul meg.

Az óvodák és az iskolák bezárása miatt a budapesti járatokon várhatóan tovább csökken az utasforgalom.

A tanszüneti menetrend nem minden járat esetében tartalmazza a 20 óra utáni kijárási korlátozás miatt jelenleg is alkalmazott járatcsökkentéseket, ezért március 16-ától néhány vonalon az esti időszakra újabb menetrendváltozás várható.

A kormány múlt csütörtökön jelentette be a szigorításokat, melynek értelmében az óvodákat és az általános iskolákat március 8-tól április 7-ig bezárják, és digitális oktatásra térnek át.

Mint megírtuk, a következő három napban a BKV munkatársai közül 138 főt oltanak be a Szent Imre Kórházban, miután a főváros többször jelezte, hogy kritikus helyzetbe kerülhet a közlekedés fenntartása az egyre több koronavírusos dolgozó miatt.

Címkék: BKK, menetrend, koronavírus