Távcsöves puskával fenyegette az autósokat és a rendőröket egy férfi Pest megyében

Távcsöves puskával fenyegette az autósokat és a rendőröket egy férfi Pest megyében

Távcsöves puskával fenyegette a közlekedőket és a rendőröket egy férfi (Forrás: Magyarország Ügyészsége)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megtöltött távcsöves puskát fogott egy intézkedő rendőrre egy ittas férfi hétfőn – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF). Az eset egy Pest megyei település kereszteződésében, a 10-es főút mellett történt, ennél konkrétabbat nem közöltek.

A férfi egy kerítés tövében guggolt, és onnan tartotta távcsöves puskáját az előtte elhaladó gépjárművekre, emiatt hívták ki a rendőröket. Az egyenruhások az autójukkal mintegy 5 méterre álltak meg tőle, és – mint a KNYF tudatta – életük kockáztatásával, a közlekedők védelme érdekében magukra vonták a figyelmét, és felszólították, hogy dobja el a fegyvert. Az elkövető azonban nem engedelmeskedett, a fegyverrel az egyik járőr felé fordult és követni kezdte a mozgását. Az egyenruhás egy kitérő mozdulat után váratlanul megközelítette a férfit, megragadta a fegyver csövét, és azt felfelé tolta. Végül a járőrtársa közreműködésével megbilincselte a támadót.

Az ötvenes évei elején járó személyről kiderült, hogy a lőfegyvernek minősülő kispuska tartására nem volt engedélye, ahogy a fegyverbe rakott három töltényre sem. A fegyverszakértő szerint a puska üzemképes, a kilőtt lövedék energiája az élet kioltásához elegendő.

A férfit őrizetbe vették, és fegyveresen elkövetett hivatalos személy elleni erőszak, lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés, valamint közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, emiatt előzetes letartóztatását is kérték.