Távozik a Margit Kórház főigazgatója

Távozik a Margit Kórház főigazgatója

A Szent Margit Kórház (Fotó: Wikimedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Országos Kórházi Főigazgató 2021. február 20-ával Dr. Nagy Mihályt nevezte ki a Szent Margit Kórház intézményvezetőjének – jelentette be Facebook oldalán az intézmény. Mint írták, Nagy Mihály általános orvosi, ortopéd és traumatológus szakorvosi és egészségügyi szakmenedzseri diplomákkal rendelkezik. Egészségügyi vezetői tapasztalatait a karcagi Kátai Gábor Kórház főigazgatójaként, a Mezőtúri Kórház Rendelőintézet és az Országos Sportegészségügyi Intézet orvosigazgatójaként szerezte.

A Szent Margit Kórház eddigi főigazgatójának, Dr. Szentes Tamásnak a kórház minden betege és munkatársa nevében köszönetet mondtak és további munkájához sok sikert kívántak.

A Margit Kórház az elmúlt napokban azért került be a hírekbe, mert a párbeszédes Szabó Tímea azt állította, hogy nem fizetik ki a Covid-osztály ápolóinak a megígért plusz juttatást. Az ellenzéki politikus akkor azt is írta közösségi oldalán, hogy az ápolókat azzal az ígérettel toborozták az osztályra, hogy a meglévő fizetésükön felül plusz 150 százalékos bért, azaz összesen a fizetésük két és félszeresét kapják meg, ha vállalják az ottani munkát. Mintegy 50 dolgozó vállalta is ezt, amiért novemberben ki is fizették nekik az ígért juttatást. Ám december 22-én a kórház bejelentette, hogy elfogyott a pénz, csak az alapfizetést kapják kézhez ezek az ápolók.

A kórházat ezután megkereste a 24.hu, nekik azt írták, hogy az érintett dolgozók októberben és novemberben az alapilletményükön felül az átlagosnál nagyobb összegű, 150 százalékos kiegészítő juttatásban részesültek. – Ez az összeg magában foglalta a decemberi és januári kiegészítő juttatást is. Februártól pedig az alapilletményen felül 50 százalékos bérkiegészítésben részesülnek majd, amely megegyezik a Covid-ellátásában dolgozók országos átlagjuttatásával. A kiegészítő juttatásról az érintettek tájékoztatást kaptak – közölték. Eszerint tehát – mint a cikk fogalmazott – a koronavírus-osztályon dolgozó ápolóknak a meglévő fizetésükön felül nem 150, hanem 50 százalékos kiegészítés jár, ezt pedig a kórház a decemberi és januári hónapokra előre kifizette.

Szabó Tímea a friss hírt azzal kommentálta, hogy „éppen ideje volt”. – Remélem, a döntés mögött az utolsó csepp az volt, hogy nem fizette ki a Covid-osztály ápolóinak a megígért pluszjuttatást – tette hozzá.