Távozik a Szemlélektől Hodász András

Távozik a Szemlélektől Hodász András

Hodász András (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Távozik a Szemlélektől Hodász András. A portál maga jelentetett meg egy közleményt, amelyben úgy fogalmaznak, hogy „váratlan, előre nem látott útkereszteződéshez” érkeztek. – Az elmúlt hetek belső beszélgetései alapján felismertük, hogy közösségünk egyik alapembere, Hodász András olyan útra lépett, amelyen nem tudjuk elkísérni. Ugyanakkor közösségünk tagjai továbbra is kapcsolatban maradnak Andrással – írták, de különösebben nem részletezték az okokat.

A Szemlélek közleményében azt is kifejtették, hogy Hodász Andrást évek óta számos támadás érte, a jogos kritikák mellett megannyi méltatlan megjegyzést, rágalmat kellett elviselnie, folytatólagos karaktergyilkosság zajlott ellene, hatékony, bátor evangelizációs küldetésében sokan elfordultak tőle. Bár igyekeztek támogatni e nehézségek közepette, az egyre sokasodó terheket Andrásnak kellett elhordoznia. Döntéseivel nem mindig értettek egyet, ahogy ő is nyitottan fogadta közösségük tagjainak egyéni lépéseit, akár botladozásait is. – Meggyőződésünk, hogy Andrásnak most a nyilvánosságtól való visszavonulásra, saját életének rendezésére van szüksége. Ebben továbbra is támogatjuk, mellette állunk, testvérként tekintünk rá. Tanácsait, ötleteit szívesen fogadjuk, hiszen tudjuk jól, milyen sok értéket hordoz, milyen fontos talentumokat kapott – fűzték hozzá.

Hodász Andrást 2022 szeptemberében mentették fel saját kérésére a papi szolgálat alól, ezután a Szemléleknél is dolgozni kezdett. Két héttel ezelőtt pedig bejelentette, hogy meleg. – Kaptam egy üzenetet, hogy meleg vagyok-e. Gondolkodtam, hogy egyáltalán válaszoljak-e rá. Nehéz ezt megosztanom veletek, mert részben privát, de részben a közre is tartozik, az előéletem miatt. Tudjátok, hogy mindig próbáltam egyenes ember lenni, most is az leszek: igen – írta akkor.