Felmentették papi szolgálata alól Hodász Andrást

Felmentették papi szolgálata alól Hodász Andrást

Hodász András (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Erdő Péter esztergom-budapesti érsek felmentette a papi szolgálat alól Hodász Andrást – vette észre a Hvg.hu az érintett Instagram-posztját. Hodász arról írt, mindez a saját kérésére történt. „Ma megtartottam utolsó miséimet. Erről most itt többet nem írnék, és titeket is kérlek, amennyiben lehet NE írjatok, Ne hívjatok, most elcsendesedésre és nyugalomra van szükségem. A közösségi média aktivitásból is visszább veszek. Ha tehetitek, inkább imádkozzatok értem, az mindig jól jön. Köszönöm!” – jelezte, zárójelben hozzátéve: „Azért ha van egy jó állásajánlatod, akkor írj”.

Frissítés: négy napja a híveknek küldött hírlevelében arról írt, egy év betegszabadságot kért, és megpróbál visszatérni.

Hodász András Youtube-csatornája, a Papifrankó révén vált ismertté, ahol a kereszténységgel kapcsolatban végzett ismeretterjesztő, népszerűsítő munkát, ám az egykori pap ennek működtetését is abbahagyta pár hónapja. Akkor ezzel kapcsolatban azt írta Instagramján: „Jézus sokat vitatkozott, sokszor megvédte magát. Az utolsó perben csendben maradt, és végül olyanért ítélték el, amit el sem követett”. Hodász korábban többször is beszélt a nyilvánosság előtt hivatásával kapcsolatos dilemmáiról, illetve depressziójáról.