Telex: A kijárási korlátozás megszegése miatt indulhat eljárás Jakab Péter ellen

Telex: A kijárási korlátozás megszegése miatt indulhat eljárás Jakab Péter ellen

Jakab Péter a házuk előtt (Fotó: Jakab Péter Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kijárási korlátozás miatt vonhatják felelősségre Jakab Pétert, miután éjjel két óra előtt Orbán Viktor miniszterelnök és Mészáros Lőrinc kormányközeli üzletember képét vetítette a Parlament falára  „Fizessenek meg a tolvajok!” felirattal.

A Telex mekeresésére az Országos Rendőr-főkapitányság közölte, hogy miért szállt ki a Készenléti Rendőrség a helyszínre szerdára virradóan.

Mint írták, Jakab Péter országgyűlési képviselő igazolta magát, majd elmondta, hogy véleménynyilvánítás céljából vetített arcképeket az Országház falára és a társaságában lévő további négy személy a sajtó képviselője. A rendőri intézkedés az igazoltatást követően lezárult, a rendőrök tájékoztatták a képviselőt panasztételi lehetőségéről, amelyet tudomásul vett, majd mind az öten távoztak a helyszínről. Az ORFK azt is közölte, hogy a Készenléti Rendőrség a rendőri jelentést – a védelmi intézkedések megsértése miatt – megküldi az illetékes szabálysértési hatóságnak.

Jakab Péter a Telex megkeresésére azt mondta: képviselői munkáját végezte, ezért, ha eljárás indul, panasszal fog élni.

Címkék: Jakab Péter