Hvg.hu: teraszba betonozott fegyverarzenált foglalt le a rendőrség Budán

Hvg.hu: teraszba betonozott fegyverarzenált foglalt le a rendőrség Budán

Rendőrautó (Fotó: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Valóságos fegyverarzenált foglalt le a minap a rendőrség a fővárosban: géppisztolyok, kézifegyverek, hangtompítók, maszkok, golyóálló mellények kerültek elő egy budai ház teraszából – értesült a Hvg.hu. Úgy tudják, ehhez a rendőröknek fel kellett törniük a terasz betonját.

A lap megkeresésére a rendőrség csak annyit közölt, hogy lőszerrel visszaélés miatt nyomoznak. A nyomozás érdekeire hivatkozva további információkat az ügyben nem árultak el, arra a kérdésre pedig nem is reagáltak, hogy egy olyan férfi ingatlanában foglalták le a fegyvereket, aki a Turek néven ismert D. Alexszel (korábbi nevén Haris Sándor) állt kapcsolatban. 

Turek a kilencvenes évek alvilágának rettegett figurája volt, gyerekkori barátjával, Döcher Györggyel együtt. Több gyilkossággal is hírbe hozták őket, de egyiket sem sikerült rájuk bizonyítani. Kettejük viszonya később megromlott, és a letartóztatásakor már építési vállalkozóként dolgozó D. Alexet, azaz Tureket gyanúsítja azzal a rendőrség, hogy 1999-ben az ő megbízásából ölte meg egy bérgyilkos Döcher Györgyöt. 

A Hvg szerint Turek a szlovákiai magyar maffia vezérét, Sátor Lajost kérte meg, hogy segítsen végezni Döcherrel. Sátor Lajos a rendőrsége feltételezése szerint azt kérte cserébe, hogy segédkezzen megölni riválisait, a Pápay-klán tagjait. Ez volt a dunaszerdahelyi mészárlás, amely során három gépfegyveres tíz embert lőtt halomra egy dunaszerdahelyi étteremben, köztük a klán vezérét, Pápay Tibort.

A leszámolás során használt fegyverek sosem kerültek elő, és egyelőre arról sincs információ, hogy a budai ház teraszában most megtalált géppisztolyoknak közük van-e a korábban elkövetett bűncselekményhez. Turek ellen jelenleg a Döcher-gyilkosság miatt folyik eljárás.