Tízezer alatt az újonnan azonosított fertőzöttek száma

Tízezer alatt az újonnan azonosított fertőzöttek száma

Barkóczi Katalin reumatológus főorvos beolt egy nőt a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztető adagjával a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház nyírbátori szakrendelőjében kialakított oltóponton 2021. november 26-án. (MTI/Balázs Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az elmúlt 24 órában 9422 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak – közölte a kormány. Mint írták, elhunyt 66 többségében idős, krónikus beteg, így összesen már 41 471 áldozatot írnak a koronavírus-járvány számlájára. Összesen 229 857 aktív fertőzöttet tartanak nyilván, 4218 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 169-en vannak lélegeztetőgépen. A gyógyultak száma közel 1,3 millió.

Beszámoltak arról is, hogy 6,3 millió beoltott személy van Magyarországon, közülük 6,1 millióan a második oltást, míg 3,68 millióan már a harmadik oltást is felvették.

Felhívták a figyelmet, hogy az omikron és a február 15-től életbe lépő oltási igazolvány miatt is érdemes kihasználni az oltási akciót, amelyben februárban is minden csütörtökön, pénteken, és szombaton folytatódik. Már 81 ezer 5–11 éves gyermeket is beoltattak szüleik, és a 12–17 éves kamaszok 47 százaléka is már oltott.

Emlékeztettek, hogy már a negyedik oltás is már foglalható és felvehető, akár az oltási akciókban is. A negyedik oltás kérhető 18 év felett, ha a 3. oltás beadása óta már eltelt 4 hónap. Az olthatóság megítélése érdekében az oltóorvos szükség esetén konzultálhat a kezelőorvossal és/vagy háziorvossal. Az oltóanyag választás minden esetben az oltóorvos feladata, aki a pácienst ismerve a szakmai szempontok alapján dönt. Azon oltatlan személyek, akik fertőzésen átestek, várakozási idő nélkül a betegségből történt felgyógyulás után, olthatók.

Címkék: koronavírus, napi adat