Több szakrendelő sem kapott koronavírus-tesztet

Több szakrendelő sem kapott koronavírus-tesztet

Koronavírus-minták teszteléséhez készül egy munkatárs a Nemzeti Népegészségügyi Központban (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Habár újraindult az egészségügyi ellátás egy része és számos vizsgálatot csak negatív koronavírus-teszt után lehet elvégezni, több olyan szakrendelő is van, ahová nem érkezett meg a teszt – hangzott el az RTL Klub Híradójában.

A csatorna bemutatta egyrészt a szigetszentmiklósi szakrendelőt, ahol nem kaptak az úgynevezett PCR-csomagból. Legalábbis Nagy János polgármester erről beszélt. A XV. kerületi rendelőintézetben is hasonló helyzet. Buzna Andrea főigazgató szerint ígéretet kaptak arra, hogy talán jövő héten megkapják a teszteket, de ez csak szóbeli tájékoztatásban hangzott el, hivatalos információt – mint mondta – nem kaptak.

Az újraindult járóbeteg szakellátás jelenleg úgy üzemel, hogy egyes vizsgálatoknál, amelyek – Müller Cecília korábbi tiszti főorvos szavai szerint – magas kockázatúak, szükség van előzetesen egy negatív koronavírus-tesztre. Ehhez a mintát az adott intézményben kell levenni, a költségeket az állam állja.

A tesztcsomagokat a Nemzeti Népegészségügyi Központnak kell biztosítani, ugyanakkor az RTL Klub Híradójának információi szerint több olyan fővárosi rendelőintézet is van még, ahová csak néhány darab vagy egy sem érkezett. Az intézmény ennek kapcsán azt közölte, hogy az érintett rendelőintézeteknek a megyei kormányhivatalnál kell ezt jelezniük.