Több vidéki nagyvárosba is tüntetést szervez a Momentum

Több vidéki nagyvárosba is tüntetést szervez a Momentum

Így festettek a tüntetők az Oktogonon (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Országszerte több vidéki nagyvárosba is tüntetést szervez a Momentum a katás adózási lehetőség jelentős szűkítése miatt. Már hétfőn tartanak megmozdulást Nyíregyházán és Szegeden, míg kedden Győr és Debrecen, szerdán Eger, csütörtökön pedig Pécs lesz soron. – Gyere el te is és álljunk ki egymásért, álljunk ki közel egy millió honfitársunk megélhetéséért! – harangozta be az eseményeket Fekete-Győr András.

Múlt héten a Momentum már Budapesten is szervezett tüntetést, azóta viszont mintha átvette volna a kezdeményezést a Futárok a KATA-ért elnevezésű Facebook csoport. Ők kifejezetten kérték, hogy ellenzéki politikusok legfeljebb csak magánemberként vegyenek részt a demonstrációkon. A hétfő reggeli megmozdulást is ők szervezték, amikor lezárták a Margit hidat, majd több órán keresztül a belvárosban sétáltak, blokkolva ezzel több forgalmas csomópont és út közlekedését. A tömeg egyik fele végül a Kossuth téren végzett, a hídon maradókat ugyanakkor kiszorították a rendőrök.

A demonstráción egyébként levelet írtak Orbán Viktornak, amelyben a katatörvény és a rezsicsökkentés csökkentésének elhalasztását kérték. A petíciót Jámbor András be is vitte az Országgyűlés ülésére és ott átadta Dömötör Csabának, Rogán Antal helyettesének.