Tömeges fertőzés: 200 koronavírusos dolgozót találtak a MOL tiszaújvárosi telepén

Tömeges fertőzés: 200 koronavírusos dolgozót találtak a MOL tiszaújvárosi telepén

Koronavírus-tesztelő kémcsövek a svájci Lausanne-i Egyetemi Kórház (CHUV) mikrobiológiai laboratóriumában 2020. március 23-án (Fotó: MTI/AP/Keystone/Denis Balibouse)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Eddig kétszáz dolgozónak lett pozitív a koronavírus-tesztje a MOL tiszaújvárosi Poliol projektjén dolgozók közül – derül ki a MOL Petrolkémia Zrt. leveléből, amelyet Fülöp György, a város polgármestere osztott meg Facebook-oldalán.

Ebből az is kiderül, hogy a MOL a projekten dolgozó fővállalkozójától, a thyssenkrupptól tudta meg, hogy megugrott a fertőzések száma. „A jelenlegi fertőzés továbbterjedésének megelőzésére a fővállalkozó thyssenkrupp úgy döntött, hogy a teljes kivitelezői létszámot leteszteli. Az érintett kivitelező összes munkavállalója a szálláshelyén maradt a mai napon. A jelenleg érintett mintegy 200, pozitív teszteredménnyel bíró dolgozó a tesztelés időpontjától kezdve karanténban van. Mindannyian tünetmentesek. A kontaktkutatás megkezdődött” – olvasható a levélben.

A külföldről érkezett munkavállalók csak két hét karantén után, negatív tesztekkel a kézben léphetnek be a telephelyekre.

A MOL készül az őszi hullámra, így folyamatos teszteléssel és a fertőzöttek azonnali karanténba helyezésével ügyelnek mindenki biztonságára. Az irodaházakban és a telephelyeken kötelező a maszkhasználat, a rendszeres, fertőtlenítő kézmosás és a távolságtartás, valamint fertőtlenítő takarítást végeznek. A MOL Magyarországnál folyamatosan tesztelik a fizikai munkavállalók, valamint az irodai és szellemi dolgozókat. Ennek megfelelően 2-3 hetente minden fizikai dolgozót szűrnek, valamint október végéig az összes szellemi dolgozó is átesik majd a tesztelésen – hangsúlyozza a MOL Petrolkéma levelében.