Továbbra is az önkormányzat embereit használják a Fidesz kampányában Bicskén

Továbbra is az önkormányzat embereit használják a Fidesz kampányában Bicskén

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Felpörögtek az események Bicskén e heti cikkünk nyomán. Amint azt a napokban lapunk megírta, a Fejér megyei kisváros botrányos hulladékgazdálkodása kapcsán kialakult helyzet könnyen átírhatja az eddig lefutottnak tűnő meccs végeredményét. A fideszes rokonokkal bőven feltöltött önkormányzati cég, a Zöld Bicske Kft. többszáz tonnányi szemetet, 22 település hulladékát tárolja feldolgozatlanul a város határán lévő telephelyén. Gyakran az is megesik, hogy a szemetet nem szállítja el határidőben az vállalat a lakosoktól, így az a bicskei utcákon várja jobb sorsát.

A bicskei önkormányzat a múlt héten zárt ülésen tárgyalta a városban kialakult szeméthelyzetet. Az akkor született döntéseket egészen cikkünk megjelenéséig titkolta a város fideszes vezetése, majd írásunk megjelenését követően hirtelen nyilvánosságra hozták a zárt ülésen tárgyaltakat. Kérdés, hogy miért volt szükség zárt ülésre, ha azt nem egészen egy héttel később mégis nyilvánosságra hozzák? Amint az az önkormányzat közleményéből kiderül, a képviselőtestület a szeptember 25-i zárt ülésén döntött a szemétbotrányban érintett cég ügyvezetője munkaviszonyának megszüntetéséről 2019. október 31. (azaz az önkormányzati választások utánra eső) napjával.

Vélhetőleg ezt a beismerő vallomással felérő információt, mármint hogy elengedik a kezét a botrányosan működő cég vezetőjének, szerette volna a bicskei önkormányzat titkolni a zárt ülés elrendelésével. A cikkünk nyomán a városban kialakult felháborodást most azzal akarta csillapítani a fideszes városvezetés, hogy nyilvánosságra hozták, hogy az önkormányzati választások utáni hatállyal kirúgták a szemétcég vezetőjét.

Szeméthegyek és patkányok „Felcsút elővárosában" | Magyar Hang

Óriási gondok vannak a hulladékgazdálkodással Bicskén, ahol az önkormányzati cég pár év alatt félmilliárdos tartozást halmozott fel. A szemétszállítás akadozik, ezért már Kis Nápolyként emlegetik településüket a helyiek.

A bicskei helyzet kapcsán arról is írtunk hetilapunk friss lapszámában, hogy a bicskei önkormányzat egy másik gazdálkodó szervezete, a Bicskei Gazdasági Szervezet (GESZ) egyik dolgozója helyezte ki a városban a Fidesz polgármesterjelöltjének, Bálint Istvánnénak a plakátjait. Akkor a GESZ igazgatója is megerősítette, hogy valóban önkormányzati dolgozóról van szó.

Most arról kaptunk értesítést egy olvasónktól, hogy a Fidesz szórólapját is a GESZ, azaz az önkormányzat dolgozói terjesztik. Bicske egyik kertvárosi utcájában pénteken e sorok szerzője el is csípett egy párocskát, akik éppen kétfajta kiadványt dobáltak a postaládákba. Az egyik a „Bicskei Újság”, amely az önkormányzat havilapja. Ennek belsejében négy oldalon, fényképekkel gazdagon illusztrálva dicsérik a Fidesz vezette önkormányzat elmúlt öt évi kiváló teljesítményét. Az első fotón máris a Fidesz jelöltje, az eddigi alpolgármester látható avatás közben, kisgyerekekkel körülvéve.

A másik lap még izgalmasabb, a címe „Otthonunk FEJÉR”. Ennek már konkrétan a Fidesz a kiadója. Ez az a lap, amire az újságokat terjesztő hölgy a videóban „a” Fejér megyei újságként hivatkozik. Amikor újságírónk rákérdez, hogy önkormányzati, „geszes” dolgozóként terjesztik-e az újságokat, a páros hölgytagja először letagadja, majd további kérdésünkre elismeri, hogy egyikük közpénzből fizetett dolgozó.

A hölgy magáról azt állítja, hogy nyugdíjas. Ez nem teljesen fedi a valóságot. A videóban szereplő hölgy ugyanis nem más, mint K. Hajnalka, a bicskei Polgármesteri Hivatal korábbi dolgozója, akinek a lánya, Tóth Melinda korábban fideszes önkormányzati képviselő volt. K. Hajnalka ugyan valóban nyugdíjba vonult 2015-ben, de helyi forrásaink szerint azóta is visszafoglalkoztatja az önkormányzat, legutóbb például az önkormányzati hulladékcég, a Zöld Bicske Kft. irodájában látták serénykedni. Tehát a Fidesz választási szórólapját az önkormányzat, azaz a bicskei adófizetők pénzén terjesztik. Péntek estére az egész települést megszórták az önkormányzati és a fideszes lappal a videón szereplő pároshoz hasonló kettős terjesztők.