Tüttő Kata bejelentette: a kormány ezúttal 1,8 milliárdot vett el a fővárostól

Tüttő Kata bejelentette: a kormány ezúttal 1,8 milliárdot vett el a fővárostól

Tüttő Kata Tüttő Kata városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Reggeli rutinom részévé vált, hogy napilap helyett magyar közlönyt olvasgatok, hogy megtudjam mit vitt el az éjjel a kormány az önkormányzatoktól, és a reggeli kávét is tökéletesen kiváltja, sőt. Fosztogatnak, mint róka a tyúkólat – erről írt Tüttő Kata főpolgármester-helyettes közösségi oldalán csütörtökön.

https://www.facebook.com/tuttokata/posts/3903575103036043

Friss bejegyzésében arra hívta fel a figyelmet, hogy miközben a kormány megtiltotta a díjemelést az önkormányzatoknak, maga 27 százalékkal emelte az agglomerációs közlekedés díját szerda éjszaka. Ez az az összeg, amelyet a főváros fizet az államnak az agglomerációs busz és HÉV közlekedés járatai fejében, és mostantól 6,5 milliárd helyett 8,3 milliárdjába kerül Budapestnek. – Mindeközben a budapesti közösségi közlekedési jegyárbevétel több mint harmadával csökkent a járvány miatt. Na most ebből a be nem folyt bevételből kellene nekünk 27%-kal többet fizetnünk – jelezte.

Az ellenzéki pártszövetség egyébként éppen csütörtökön tiltakozott a kormány intézkedései ellen, például az iparűzési adó megfelezése ellen, ami jelentős bevételkiesést fog okozni az önkormányzatoknak.