Tűz a Szent Margit Kórházban: egy ember elhunyt

Tűz a Szent Margit Kórházban: egy ember elhunyt

Mentők és tűzoltóautó a fővárosi Szent Margit Kórházban, ahol tűz volt az egyik kórteremben 2021. április 6-án (Fotó MTI/Mihádák Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége címén rendelt el nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya, miután a Szent Margit Kórházban kedden hajnalban tűz ütött ki, ami miatt egy ember életét vesztette. Korábban a rendőrség még arról tájékoztatott, az égő kórteremből egy 73 éves beteget hoztak ki, aki az elsődleges adatok szerint életveszélyes égési sérüléseket szenvedett, míg az egyik rendőrt enyhe füstmérgezéssel a helyszínen látták el.

Kedden délelőtt viszont a rendőrség már azt jelezte: „az égő kórteremből a rendőrök két embert hoztak ki, akiket a mentők kórházba szállítottak, egyikük a gondos ellátás ellenére életét vesztette”. Hozzátették: a tűzoltók a lángokat megfékezték, a tűz nem terjedt át több kórteremre.