Pécsnél a bozótos, Örkénynél az aljnövényzet kapott lángra

Pécsnél a bozótos, Örkénynél az aljnövényzet kapott lángra

Tűz – Fotónk illusztráció (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nagy területen ég az erdő és a bozótos Pécs külterületén, az Akó dűlőn. Épületekbe is belekapott a tűz, amely gyorsan terjed az erős szélben.

A nagy erőkkel kivonuló pécsi, szigetvári és komlói hivatásos, valamint a szabadszentkirályi önkéntes tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltják a lángokat. További egységek is elindultak a helyszínre – írja a katasztrófavédelem.

Közösségi oldalakon publikált olvasói fotók tanúsága szerint Patacs városrésztől északra gomolyog a füst a hegyoldalban.

Eközben mintegy ötven hektáron ég az aljnövényzet Örkény és Tatárszentgyörgy környékén. A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Csámpai Attila elmondta, hogy a lángok a közeli erdőt is veszélyeztetik, a tűzoltók ezért nagy erőkkel vonultak ki.

Az Útinform azt közölte, hogy az Örkény és Tass közötti összekötő úton, Örkény és Tatárszentgyörgy között ég az út menti terület. Az oltás idejére az 1-es és a 6-os kilométer között az utat lezárták, a forgalmat az 5-ös főúton keresztül Dabas felé terelik.

Címkék: Pécs, tűz, Örkény, tűzoltók