Ugrásszerűen növelni kell a lakosság átoltottsági arányát az MTA elnöksége szerint

Ugrásszerűen növelni kell a lakosság átoltottsági arányát az MTA elnöksége szerint

Az első egészségügyi dolgozó beoltása a Pfizer/Biontech Magyarországra érkezett vakcinájával Budapesten, 2020. december 26-án (Fotó: Kásler Miklós Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ugrásszerűen növelni kell a lakosság átoltottsági arányát – jelentette ki a Magyar Tudományos Akadémia elnöksége ma reggel megjelent állásfoglalásában. A vezetőség szerint jelenleg két és fél millió még beoltatlan honfitársunk van, őket mielőbb be kell oltani. Mint fogalmaznak: a járvány negyedik hullámának jelentkezéséig a szakemberek és a döntéshozók erőfeszítéseinek köszönhetően sikerült gyorsan elérni a hazai lakosság 60%-os átoltottságát. Ez az arány azonban nem elegendő a további nagyszámú megbetegedés és jelentős halálozás megakadályozására.

– A legfontosabb védelmet az oltás biztosítja, felvételét továbbra is erőteljesen ösztönözni kell. Ugyanakkor a szakemberek előrejelzései szerint az orrot és szájat eltakaró maszk használatával is több ezer emberi életet lehet megmenteni Magyarországon a negyedik hullám alatt – állítják az MTA vezetői.

Címkék: MTA, COVID–19