Újabb nyolc beteg hunyt el itthon

Újabb nyolc beteg hunyt el itthon

Ápolók dolgoznak egy koronavírussal fertőzött beteg mellett a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház COVID részlegén, az intenzív osztályon 2020. április 24-én (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nyolc krónikus beteg hunyt el az elmúlt 24 órában a koronavírus-járvánnyal összefüggésben – derül ki a témáról szóló tájékoztatásra létrehozott kormányzati oldalról. Ezzel 421-re emelkedett az áldozatok száma.

A tájékoztatás szerint eközben már csak újabb 21 embernél igazolódott be a fertőzés, így már összesen 3284 emberről tudni, aki biztosan elkapta itthon a koronavírust. Az aktív fertőzöttek száma a vasárnap 1917-ről 1905-re csökkent, ám közülük 782 koronavírusos beteget ápolnak kórházban és 42-en vannak lélegeztetőgépen.

Újabb 25 ember távozhatott gyógyultan az egészségügyi intézményekből. Így már 958-ra emelkedett azok száma, akik felgyógyultak a betegségből.

A honlapról az is kiderül, hogy az aktív fertőzöttek 61 százaléka, az elhunytak 79 százaléka, míg a gyógyultak 56 százaléka budapesti vagy Pest megyei. A központi régióban ezen a héten még biztosan nem is enyhülnek a kijárási korlátozás szabályai.

Címkék: koronavírus