Újabb százmilliót nyel el a Sámándob

Újabb százmilliót nyel el a Sámándob

A Sámándob építés közben, Karcagon (Fotó: György Zsombor/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

135,7 millió forintért vásárolnak bútorokat, konyhai eszközöket és egyéb kiegészítőket a 2015-ös milánói világkiállítás Karcagon újra felépített, Sámándobként elhíresült magyar pavilonjába – írta meg az Átlátszó, amely, ahogy arról beszámoltunk, a Szuverenitásvédelmi Hivatal szerint idegen érdekeket szolgál. 

A közbeszerzési eljárást Karcag önkormányzata írta ki, és a beérkező ajánlatok bírálata szerint sikerült is beszállítókat találni az 1063 darab bútorra, a 400 darab kiegészítőre, a 9 darab elektronikai és a 32 darab konyhai eszközre.

A tender kér részből állt: az első részre az Alex Fémbútor és Iskolabútor Gyártó és Forgalmazó Kft. ajánlata lett a befutó nettó 132 001 080 forintos ajánlattal, a második részre pedig a Zericom Projekt Kft. adta a nyertes, nettó 3 723 323 forintos ajánlatot.

A cégadatbázis szerint mindkét nyertes cég több közbeszerzést nyert már, az Alex Fémbútor pedig még 283 millió forintos állami támogatást is kapott 2022-ben, hogy új üzemcsarnokot építhessen Zsámbékon összesen félmilliárd forint értékben.

A Sámándobot több mint 4 milliárd forintért építették újra a márciusban átadott Karcag Kincse Művészeti és Konferencia Központban.