Újabb vezető távozik: Lemondott a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház orvos igazgatója

Újabb vezető távozik: Lemondott a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház orvos igazgatója

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház épülete 2015. január 27-én. (Fotó: MTI / Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lemondott a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház orvos igazgatója – adta hírül a Magyar Távirati Iroda.

Lemondott a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház orvos igazgatója, Reiber István. Az orvos igazgató lemondását a megbízott főigazgató elfogadta – áll a közleményben. Azt írták, a menedzsment minimális átalakítását követően hétfőtől új vezetéssel folytatják a munkát. A kórház hivatalos honlapja szerint az új orvos igazgató Kovács Attila belgyógyász, kardiológus szakorvos lett.

Az emberi erőforrások minisztere, Kásler Miklós nemrég menesztette az intézmény főigazgatóját, Csernavölgyi Istvánt, azzal az indoklással, hogy késett a kórház a koronavírussal kapcsolatos elektronikus adatszolgáltatással. Csernavölgyi közleményt adott ki, amiben elismerte: az intézmény egy esetben késve adta le a napi kórházi adatokat, ezért kell távoznia. Majd a 24.hu-nak azt mondta, bármely intézmény életében előfordulhat a hiba, ami náluk történt. Helyére a kórház Mozgásszervi Sebészeti Centrumának vezetőjét, Bucsi Lászlót nevezték ki.

A miniszter által menesztett Csernavölgyi Istvánt egy sebtiben összehívott szerdai értekezleten kitüntették egyébként a kórház Szent György-emlékérmével és percekig tartó tapssal búcsúztak a szakembertől.

A főigazgató menesztésével kapcsolatban Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András is kritikát fogalmazott meg: szerinte a közvélemény megnyugtatását az szolgálná, ha a fenntartói intézkedést megalapozó, vagy az annak nyomán induló esetleges belső vizsgálat eredményét megismerhetné az önkormányzat is.