Újra szükség lehet az esernyőkre

Újra szükség lehet az esernyőkre

Felhős, borult égbolt (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Alapvetően meleg nap vár ránk, de elszórtan ismét előfordulhatónak zivatarok – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

A tájékoztatás szerint csütörtökön a vastag felhőzet északnyugat felől tovább terjeszkedik, többórás napsütés csak a Tiszántúlon várható. A hajnali, reggeli órákban a Dunántúl északi felében kialakuló záporokban villámtevékenység esetleg néhol előfordulhat. Napközben legnagyobb eséllyel a Tisza körüli szélesebb sávban, később pedig attól keletre, valamint kisebb eséllyel az Észak-Dunántúlon várható helyenként zivatarok kialakulása. Késő délután átmenetileg csökken a felhőzet, és már csak a Tiszántúlon lehet néhol csapadék, majd késő estétől a Nyugat-Dunántúlon beborul az ég, és többfelé elered az eső.

Az északnyugatira forduló szelet sokfelé élénk, több helyen erős lökések kísérhetik, zivatar környezetében viharos szélrohamok is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 29 fok között alakul, délkeleten a magasabb értékekkel.

Címkék: időjárás