Üzenet Orbánnak: ez nem nyolcmilliárd lesz miniszterelnök úr!

Üzenet Orbánnak: ez nem nyolcmilliárd lesz miniszterelnök úr!

Orbán Viktor bejelentés közben 2020. március 12-én dolgozószobájában

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Úgynevezett „hangos levelet”, pontosabban egy Youtube-videót küldött Molnár Róbert, Kübekháza polgármestere Orbán Viktornak március 15-e alkalmából. A településvezető megjegyzi, hogy nemcsak a maga, hanem „a hangtalan, néma polgármesterek, és a kis, csendes, a térképen is alig látható településeken élők nevében is” beszél.

A levél azzal indul, hogy péntek reggel Orbán Viktor még büntetni szerette volna a pedagógusokat, ami Molnár szerint „kár” lett volna, „még akkor is, ha tudom, hogy ők a NONAT miatt is elrúgták Önnél a pöttyöst”. A polgármester úgy látja, hogy nem kérdéses, hogy a tanárok is közfeladatot látnak el, ezért bérezésük kérdésében is indokolt az állami szerepvállalás, hozzátéve, hogy minden olyan gazdasági szereplő kapcsán is „kötelező lesz a kormányzati beavatkozás, amely a vírusveszély miatt fellépő korlátozások következtében kerül a csőd közeli, vagy csődhelyzetbe”.

– Ez nem nyolcmilliárd lelsz miniszterelnök úr, hanem 800, 1000, vagy ki tudja hány milliárd forint – írja, mondja Molnár, aki azt javasolja a kormányfőnek, hogy a propagandára, állami médiára, stadionokra és konzultációra költendő pénzt a munkahelyek megmentésére költse.

A videót ide kattintva tekintheti meg.