Vadai Ágnes: Nem javaslom, hogy valaki ezen az oldalon Gyurcsány-ellenes politikát folytasson

Vadai Ágnes: Nem javaslom, hogy valaki ezen az oldalon Gyurcsány-ellenes politikát folytasson

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, frakcióvezetõ reagál Orbán Viktor miniszterelnök napirend elõtti felszólalására az Országgyûlés plenáris ülésén 2018. szeptember 17-én (MTI Fotó: Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció (DK) országgyűlési képviselője vasárnap a Facebook-oldalán reagált arra, hogy Fekete-Győr András Momentum-elnök szerint Gyurcsány Ferenc DK-elnök ígéretet tett rá: nem vállalna szerepet egy leendő ellenzéki kormányban.

https://www.facebook.com/vadaiagnes/posts/3192688164155033

„Nem javaslom, hogy valaki ezen az oldalon Gyurcsány-ellenes politikát folytasson. Aki Gyurcsány ellen van, az a DK ellen van, az az ellenzéki együttműködés ellen is van, tehát az a Fidesz mellett van” – szögezte le bejegyzésében Vadai Ágnes. „Hogy pár napja megállapodtunk a közös indulásról, abban neki kulcsszerepe volt. Tudom, mert ott voltam.”

„Hogy a DK elnöke most nem kíván miniszterelnök vagy kormánytag lenni, azzal a közös ügy iránti elkötelezettségét bizonyítja; aki meg ezt úgy mondja el, hogy Gyurcsány visszavonul, az meg az ellenkezőjét. Megnyugtatok mindenkit: Gyurcsány marad. És vezető szerepe lesz egy új Magyarország megteremtésében. És meg fogja találni a módját. Tudom. Mert ismerem” – írta Vadai.

„Gyurcsány Ferenc a magyar politika megkerülhetetlen alakja. A semmiből, hatalmas ellenszéllel dacolva építette velünk együtt fel az ellenzék legerősebb pártját. Többet tett az Orbán rendszer leváltásáért, mint bárki az ellenzéki oldalon. A Fidesz és Orbán politikailag meg akarják ölni. Nem is titkolják. Akik a mi oldalunkon eddig vele szemben határozták meg önmagukat, mind elbuktak. Soroljam a neveket?” – fogalmazott.