Varga Judit: 2030-ra az EU azon öt országa közé tartozhatunk, ahol a legjobb élni, lakni és dolgozni

Varga Judit: 2030-ra az EU azon öt országa közé tartozhatunk, ahol a legjobb élni, lakni és dolgozni

Varga Judit igazságügyi miniszter a 2021. május 6-i Facebook-videójában (Fotó: Varga Judit Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Európa demográfiai és gazdasági kihívásaira a megfelelő választ a munka alapú társadalomban és a családok támogatásában látjuk – írta Varga Judit igazságügyi miniszter a pénteken kezdődő portói szociális csúccsal kapcsolatos Facebook-bejegyzésében péntek délután.

– Úgy gondoljuk, hogy a nemzetállamok a legalkalmasabbak arra, hogy a szakpolitikák kialakításakor figyelembe vegyék a gazdasági környezetet, valamint a társadalmi és kulturális hátteret – tette hozzá.

Az Európai Unió azt a célt fogalmazta meg, hogy az aktívkorú népesség legalább 78 százalékát vonjuk be a foglalkoztatásba 2030-ig – folytatta a politikus. Szerinte Magyarország jól működő modelljének és a magyar emberek munkájának köszönhetően ezt hajszál híján már ma is teljesíti.

– Ezért mi, magyarok jóval ambiciózusabb célt tűztünk ki magunk elé, mint az Európai Unió. A magyar kormány szándéka, hogy a következő évtizedben 85 százalékára emeljük a foglalkoztatottságot, sőt: 2030-ra az EU azon öt országa közé tartozzunk, ahol a legjobb élni, lakni, és dolgozni – jelentette ki a miniszter.

– A járvány okozta gazdasági válság legyőzése európai szinten is az erős és versenyképes tagállamok teljesítményén múlik – írta Facebook-oldalán Varga Judit.