Varga Judit: Az EU mára ideológiai viták túszává vált

Varga Judit: Az EU mára ideológiai viták túszává vált

Varga Judit igazságügyi miniszter az unió Általános Ügyek Tanácsának luxemburgi tárgyalásán 2021. június 22-én (Fotó: Varga Judit/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Európai Unió mára az ideológiai viták túszává vált – írta az igazságügyi miniszter kedden Facebook-oldalán. Az unió Általános Ügyek Tanácsának ülésére Luxemburgba utazó Varga Judit bejegyzésében emlékeztetett arra, az európai ügyekért felelős miniszterek tanácsának keddi ülésén „utolsó pontként ismét előkerül Európa beteg, megfáradt politikai furkósbotja, a 7. cikkely szerinti eljárás”.

– A jogállamisági zsarolás-sorozat nem is lehetne aktuálisabb most, az Európai Unió Jövőjéről szóló Konferencia kezdetén, amely szintén kiemelt témája a mai napnak – jegyezte meg, hozzátéve, az EU „mára ideológiai viták túszává vált”. Mint írta, „ennek ékes példája az a nemzetközi gyűlöletkeltő kampány, amely hazánk ellen indult a nemrég elfogadott pedofiltörvény miatt”.

– Miközben mi a gyermekek, a szülök, a családok alapvető jogait védjük, az európai liberális gőzhenger hazugsággyára ismételten hazánk rossz hírét próbálja kelteni és nemzetközi beavatkozásért kiált – írta. Varga Judit szerint azért vannak ma Luxembourgban, hogy visszaverjenek „minden alaptalan támadást és megóvjuk hazánk becsületét”.

– Szomorú, hogy Európában a jog és a jogállamiság már nem a politikai cselekvés korlátját jelenti, hanem a politikai akarat és ideológiai zsarolás eszközévé vált. Mi olyan Európát akarunk, ahol a tagállamok eltérő ideológiai és kulturális nézetei miatt nem jár szankciós mechanizmus és megbélyegzés. Hiszünk abban, hogy Európa jövője a természetes közösségekből építkező erős, szuverén nemzeteken áll – írta az MTI által is idézett igazságügyi miniszter. Varga Judit kiemelte: „ezek azok a közös értékek, amelyeket meg kell védenünk”.