Veszélyes ruandai bűnözőt kapcsolt le a TEK a VIII. kerületben

Veszélyes ruandai bűnözőt kapcsolt le a TEK a VIII. kerületben

Ruandai bűnözőt fogott el a TEK 2023. augusztus 4-én Budapesten. (Fotó: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy rendkívül súlyos, életellenes bűncselekmény elkövetőjének az elfogására kérték fel nyár elején a KR NNI Életvédelmi és Célkörözési Főosztály Célkörözési Osztályát. A segítségkérés az Antwerpeni Szövetségi Bűnügyi Rendőrségtől érkezett az Europol-on és a belga hatóságokon keresztül – közölte honlapján a rendőrség. A 24 éves afrikai férfi elfogatóparancsában a „veszélyes” és az „erőszakos” jelző szerepelt. A belga társhatóság több más bűncselekmény mellett súlyos testi sértés és emberrablás miatt kereste.

Az antwerpeni nyomozók által felderített adatok alapján a ruandai állampolgárságú, fegyveres bűnöző felkutatásával kapcsolatosan beszerzett információk szálai Magyarországra vezettek. A hazai hatóságok valamennyi erőt, eszközt és módszert bevetették annak érdekében, hogy minél hamarabb felkutassák a férfit, aki – áll a közleményben – közvetlen veszélyt jelentett a lakosságra. Az adatgyűjtésnek köszönhetően az elkövető lehetséges felbukkanási helyeit nyár közepére sikerült a fejvadászoknak behatárolniuk, majd 2023. augusztus 4-ére akciót szerveztek az elfogására.

Ehhez a TEK segítségét is igénybe vették, mivel feltételezni lehetett, hogy a férfi fegyvert tart magánál. Budapesten, egy VIII. kerületi ingatlanban fogták el, ez a lakás volt a rejtekhelye. A TEK munkatársainak felszólítására egyből megadta magát, nem tanúsított ellenállást. A rendőrök a férfit a BRFK VIII. Kerületi Rendőrkapitányságára állították elő, majd őrizetbe vették. A belga hatóságoknak történő átadásáról a későbbiekben dönt a bíróság.