Videón, ahogy a Balatonba zuhant a rendőrségi helikopter

Videón, ahogy a Balatonba zuhant a rendőrségi helikopter

A katasztrófavédelem búvárai érkeznek a mûszaki mentéshez Balatonszéplak közelében, miután a Balatonba zuhant egy rendőrségi helikopter 2023. szeptember 7-én. (MTI/Vasvári Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csütörtökön délután három óra előtt, tervezett gyakorlat közben lezuhant a rendőrség MD 500E típusú helikoptere Balatonszéplak térségében, a parttól 300 méterre. A gépen ülő két embert egy közelben tartózkodó hajó mentette ki. A Sonline mellett az RTL Híradó is közzétette egy német turista felvételét a balesetről. Jól látszik rajta, amint a helikopter váratlanul megbillen, majd irányíthatatlanná válva a tóba csapódik.

A mentők a Telex megkeresésére azt írták, a két rendőrt könnyű sérülésekkel szállították kórházba. A baleset közelében éppen egy vitorlásversenyt tartottak, korábban a Sonline úgy értesült, a biztosítást végző rendezők is részt vettek a helikopteren utazók mentésében. Az RTL Híradójában elhangzott, hogy a tűzoltók búvárhajót is engedtek a vízre, Balatonfüredről pedig egy uszály is a helyszínre indult segíteni a gép kiemelésében.